четвртак, 18. јун 2015.

ЗНАКОВИ ПОРЕД ПУТА



"Све су Дрине овог свијета криве; никада се оне неће моћи све ни потпуно исправити; никада не смијемо престати да их исправљамо."

                                   Иво Андрић ("Знакови поред пута")


Фото: Ж. Р. Драгишић

Фото: Ж. Р. Драгишић
У неготинском Насељу "Вељко Влаховић", на раскрсници између два реда зграда, у шибљу (које је некада, можда, било украсно), већ недељама, стоји чудан украс. Овде, где му свакако није место, стоји знак, који путнике намернике треба да обавести да су, са леве и десне стране, "слепе улице". Имајући у виду да знак, на овом месту, нема првобитну, функцију, поставља се питање како је ту доспео.
Фото: Ж. Р. Драгишић
И да ли је ово нечији неуспео покушај да вертикална сигнализација постане хоризонтална? У сваком случају, надам се да су ово уочили и они који су задужени за саобраћајну сигнализацију у граду. И да ће овај знак бити враћен на одговарајуће место током радова на вертикалној и хоризонталној сигнализацији, за шта су, у општинском буџету, предвиђена средства у износу од 4,5 милиона динара (два милиона за хоризонталну и 2,5 милиона за вертикалну). Мада је (према признању сопствених представника), локална власт била штедљива па је за ове послове ангажовала фирме које ће наплатити 1,25 милиона динара мање, односно, 3,25 милиона динара.
Надам се да је у предвиђене послове "урачунат" и овај знак. И да ће му се, ускоро, наћи одговарајуће место. Макар ако извођачи морали да штрбну део од оних "уштеђених" пара.

Фото: Ж. Р. Драгишић

Фото: Ж. Р. Драгишић
П.С.
Пре много година, поред постојећег блога Србија ван Београда, покренуо сам и блог коме сам дао назив Србија ван Београда у сликама. Намера ми је била да се овај блог, за разлику од првог, много више бави фотографијом, као средством да се пренесе одређена порука. Но, како то обично бива, мало због недостатка времена, а мало због личне инертности, прошло је много времена, пре но што сам одлучио да блог Србија ван Београда у сликама, и формално, "пустим у погон".
Стицајем околности, то сам учинио баш данас, јер ми се тема (која се, како то обично бива, сама наметнула) учинила згодном да са њом започнем активност новог блога.
За разлику од првог блога, Србија ван Београда, планирам да блог Србија ван Београда у сликама, буде отвореног типа, односно да свако ко има вољу и жељу може да пошаље фотографије (уз кратак текст објашњења), након чега ћу их ја, у најкраћем року објавити.
Наравно, све послате фотографије треба да буду ауторске (као и кратак текст у неколико реченица). И у духу основне поруке блога Србија ван Београда у сликама : "за оне који мисле да Србија ван Београда треба да буде и лепша и боља".

Нема коментара:

Постави коментар